Omgeving - Activiteiten

Meet us in nature

Activiteitenkalender >>>

Margrietroute

De Margrietroute is dè toeristische route van Denemarken. De 3700 kilometer lange route voert langs meer dan 200 bezienswaardig-heden en attracties. Ballum Camping ligt aan deze route. Ideaal voor een overnachting.

Kijk voor meer info op de website van Visit Denmark en Margrietroute.

Sort Sol (zwarte zon)

Het natuurfenomeen ‘zwarte zon’, waar enorme aantallen spreeuwen in specifieke vormen in de avondlucht dansen, kan in het voor- en najaar op verschillende plaatsen in de omgeving van de Waddenzee worden aanschouwd. Lees meer

Ribe /  Mandø

Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. Beleef de Vikingen in Ribe Vikingecenter, slenter door de bekoorlijke oude straten en stegen, beklim de kerktoren of maak een rit naar het Waddeneiland Mandø met de Mandø Bustraktor vanaf het Vadehavscentret.

Op 30 autominuten van Ballum Camping.

Tønder

Of het nu de vele patriciërshuizen zijn, het gevarieerde winkelaanbod of een bezoek aan een van de vele musea is (er is zelfs een Zeppelinmuseum): de hoofdstad van de Marsch is altijd een bezoek waard.

Op 25 autominuten van Ballum Camping.

Vissen

Je kunt vissen in de rivier de Brede A, diverse vismeren en de Noordzee. Hiervoor heb je wel een visvergunning nodig die je online kunt kopen.

Legoland® en Lego House®

Legoland® is een fantastisch speel- en pretpark met meer dan 50 attracties voor u en uw kinderen. Gelegen in Billund, op slechts 90 autominuten van Ballum Camping.

Kijk voor meer info op de website van Legoland.

Koop vroegtijdig kortingskaarten via Groupon.

Rømø en Sylt (Waddeneiland)

Het via een 10 km lange dam bereikbare eiland Rømø heeft een ideaal breed strand voor sporten als surfen, strandzeilen of drakenvliegen. U rijdt zo met de auto het strand op! Ook heeft het eiland bossen en heide om heerlijk, met uw hond, te wandelen. Vanuit de haven vaart de veerboot in 45 min. naar het Duitse Waddeneiland Sylt. Leuk voor een dagtrip!

Rømø op 20 minuten van Ballum Camping.

Skærbæk

Hier kun je karten op de openluchtbaan of bowlen of zwemmen in het indoor waterpark.

Op 15 autominuten van Ballum Camping.

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is absoluut een bezoek waard. Een dagtrip vanaf

Ballum Camping: rij naar Kolding of Fredericia (op 70 of 85 autominuten) en neem de trein naar Kopenhagen (reistijd 2½ of 2 uur). treininfo

Cultuur

Kerken (Vesterende Ballum, Skast, Randerup, Hjerpsted, Løgumkløster, Ribe, Tønder

Musea: Nolde Museum, diverse Kunstmusea, Vikingcenter, visserij- en zeevaartmuseum, natuurhistorisch museum Gram, Søndershov museum, cultuurhistorisch museum

Kerstmarkten in Tønder, Ribe en omgeving

Nationaal Park Waddenzee

Highlights:

natuurgebied Rudbøl op de grens van Denemarken en Duitsland, Sort Sol (zwarte zon), vogels kijken, zeeadelaar, wadlopen, oesters en mosselen zoeken, Mandø, zeehonden spotten, Vadehavscentret. 

Zie ook Nationaal Park Waddenzee.

Ballum/Bredebro

Bezoek de museum-molens of de romantische ruĩne van het slot Trøjborg uit de 13e eeuw. Ga vissen in de vijvers van Visby Fiskesø of ga kanovaren op de Brede A vanaf Løgumkloster tot Ballum. In Ballum is een voetbalgolfbaan en Papegojeland. Ook kun je Wadlopen, wandelen door het Waddengebied o.l.v. een gids, fierljeppen.

Højer

Breng een bezoek aan het museum en de molen van Højer. Kijk aan de Waddenzee hoe de Vidåslusen het in- en uitgaande water regelt.

Op 10 autominuten van Ballum Camping.

Actief

Fietsen >>>

Golfen (Rømø, Ribe, Tønder, Toftlund)

Kanoën (Tønder, Bredebro)

Kiten/surfen (Rømø)

Paardrijden (Rømø, Højer, Arrild, Visby, Ellum

Segway >>> (Rømø)

Strandzeilen/Blokart >>>  (Sønderstrand Rømø)

Vissen (Brede A en diverse vismeren)   

Wandelen >>>

Zwemmen (Bredebro, Skærbæk, Arrild)

Activiteitenkalender >>>